Pengikut Batu Blok

Thursday, January 20, 2011

Konon-konon koleksi


hello...helooooo....
bertemu kite sekali lagi untuk post kedua untuk hari ini....Aku tak amek Adam lagi....sebab hengatkan mau kemas umah dulu...tapi ape kate ku beri ruang untuk diri aku nih bergolek2 manja di atas katil sambil mengadap letop putih yang usianye dah setaun lebih tp belum abis bayar...hakahakhak...*aku tak kisah pon membuke pekung di dada!!*



Dulu kan, mase zaman bujang dulu, aku tak pandang sangat kalo orang bagi aku pelekat-pelekat magnet yang letak icebox tuh...maklumlah, zaman dulu-dulu mane ade ice box sendiri beb...nak lekat kat mane kan>>?dari dapat mende tuh baik bagi aku cash money...ade jugak pekdahnyer lah kan...



tapi, sejak dah kawen, dah beli ice box sendiri, aku menjadi jakon pulak...tau tak jakon tuh ape???jakon tuh macam aku lah!!hahahahahaha~
suke gile sampai yippie yippie bile orang bagi aku magnet tuh...nak2 dari orang yang bejalan-jalan jauh..pastuh bagi....cantek pulak aku tengok!!


Antare orang yang baik hati mendermekan magnet2 itu ialah:

Ini Azi...Die nih rajin giler kot Jalan jauh-jauh...pastuh dgn suwitnye ingat pulak nak beli souveniour untuk rakan-rakan jabatan...aku suke azi magnet2 kau....



nih masih panass!!baru dapat tadi okeyh...semalam Azi gi Universal Studio beli kan aku menatang Shrek yang kehijauan ini...

Ini aku suke...sebab cute kan....ade mickey mouse miniy mouse bagaiii...chomell!!

Ini Mak Azi yng beli...dari Dubai..kkorang pon boleh bace kan!!hehe




Berikut pula mak aku yang belikan:

papan putih kecil ini, memang magnet yer..die juge boleh gantung..tapi aku pilih untuk memagnetkan die...kerana senang kalau ade memo2 atau thing to do or thing to buy..terus dicatat ke papan putih ini...lihat saja contoh diatas!hehe

mak ade banyak giler kot magnet binge diatas...so, aku kene lah rembat 2 kumtum bagi memenuhi dada ice box aku tuh...hehe




Dan yang ini pula kak AI bagi:

ohh...i like rama-rama...!!

Kak Ai bagi ini jugak mase die kusus kat Melaka..aku rase magnet ini chantek dan nampak mahal.....die kan ade kilat2 ala blink2..tapi masuk camere tak jelas pula...




Dan akhirnye, ini jer yang aku beli sendiri:

mase aku 2nd honeymoon kat Cameron Highland baru-baru nih...

dan lagi satu ni dari cameron highland..hahaha..nampak sangat aku nih tak bejalan sangat lah kan...ko gi Cameron je ke Mok????~ok fine!~





dan akhirnye ice box aku menjadi seperti ini!!

masih dalam proses mau memenuhkan kesemuanye...



rakan-rakan hadirin sekalian...

kalau gi mana-mana, belikan lah aku magnet ini...pasti aku akan menyukainye sehingge menusuk kalbu!!!
dan makin i lebiu lah!!


tataaaa!~


3 comments:

Ann said...

Salam kenal Farhana!.


i pun suka kumpul FM. ada yg beli sendiri, from families dan kawan2 jugak. masih menggila selagi pintu fridge ku itu tak penuh. haha.

F A R H A N A said...

itu lah Ann..

semakin besar fridge, semakin tepakse
la menagih simpati carik magnet tuh...keh3~

LiM حليم said...

aku suke post ni moxx !
kau macam macikk aku la suke kumpul meknet !
siap pesan kat kawan2 dia kawan2 laki dia if g mane2 belikan meknet !
penohh gakk arr frigde dia ngan meknet !
so suwitttt okehh !!