Pengikut Batu Blok

Sunday, May 31, 2009

school holidays n the wedding

waduhh...cuti sek sudah menjelma..direncanakan cuti sekolah ini adalah waktu utk melepak2 katak almaksud ialah nk dok rileks2 kt umah..

namun, semenjak usia mningkat ke tahun yg ke 24, ramai plak rakan2 seangkatan yang ingin menamatkan zaman bujang mereka bersaing2 plak tuh pd waktu cuti sek yg ku anggap sesingkat skirt pompuan china di wetex parade (ok..mmg tiade kaitan..)...poning gak paler den nk adjust mase..
berikut adelah rakan2 yg ingin menunaikan perkahwinan mengikut kronologi nya:

30 & 31 Mei:
-moni n das-upsi
-Juaini dan Faizal-upsi
1 Jun:
Kak Tie - mrsm terendak
5 Jun:
Mastura n Hasnor - Upsi
Zakiah n pasangan - x-qber
6 Jun:
-oja n shahrom-upsi
-farhana n suhaimi (aku lah tuh...nih majlis betandang umah laki plak..hehe)
-yusri n bakal isteri -ex makhat
13 Jun:
-juan n isteri -x makhat
-mif n isteri - x makhat
-abang eisha - mrsm terendak
-kak mas - senior qber
-abg boy- kazern ku

k..nih antara yg aku hengat ader dalam paler hotak aku..so, mane yg sempat aku g n x sempat mintak mahap diucapkan byk2 kepada mereka yg terlibat secara langsung dan tidak..

btw, waktu cuti sek nih gak lah den akan terlibat untuk Sukan MARA peringkat kebangsaan pada 8 Jun - 12 Jun yg akan diadakan di Bandar Penawar..nasib lah dokat nih ha ngn umah husband ku itu...jadi senang sket..utk ku menjaringkan dri di sane..

dan pade 11 Jun -13 Jun akan ku ke Langkawi utk honeymoon yg tertunggak itu..ngeh3...langkawi!!!tunggu dakuu!!!!

yang disebutkan di atas itu adalah sebahagian dari perancangan..moge2 perancangan akan menjadi kenyataan..

sekian, terima kaseyh!!

Saturday, May 16, 2009

tiada tajuk

entry kali nih aku x letak gambar..

sebab tiada gambar berkaitan..

penah tak dengar karam singh walia ckp

"terlajak perahu boleh diundur..terlajak kata badan binasa"

tp aku rasa macam nak tambah peribahasa nih..

"terlajak perahu boleh dindur, terlajak kata boleyh mintak maaf, terlajak perbuatan, satu sen pon x gune"

hehe..okeyh..aku mmg perosak bahase..

namun, aku terpkse terima hakikat dan mempositipkan dri dengan apa yang berlaku..

tiada peluang kedua..

sakiittt...

menahan perasaan nih..

waaaahhhh...teruskan dengan ape yang berlaku..

ape yang bakal terjadi, pikirkan kemudian..

jahatnyer saye..

ini sekadar luahan hati seorang wanita yg berjiwa kecill

okeyhh..sungguh tenang sekarang..

sekian terima kaseh..

Wednesday, May 13, 2009

tudung bukan ariani, munawarah dan hajaba...


weh...weh...weh...cbe korang tgk tudung nih...die bknlah ariani, munawarah, hajaba dan kawan2nyer..

tp tudung nih ala2 yang disebutkan diatas..atas owning tuh ade batu sworsky...tp kt tudung yg aku pkai nih die lom letak lg sbb aku just nk try sesuwei ke x letak kt muke aku...

tgk lah..

ok..abaikan ketembaman itu...hanye fokus kpd tudung tuh..

hujung minggu bersama Hazliza Hidzir


setelah sekian lama tidak bertemu, kami pon bertemu di suatu tempat yg di namakan umahnyer..

nk ckp cukup tido mmg x cukup lah kan disebabkan kami tidak boleh bertemu dan apabila kami bertemu, maka tak tertutuplah mulut kami dek kerana berebut2 utk bercerita mngenai ape jua hal perkembangan terbaru kami..


moni dah nak kawen 31 Mei nih..so, kne merewang dan berkampung di umahnya....


moni..selamat jd bakal pengantin!!!!!!!


duta pengkalan balaks

dengan tak semene2nya diriku telah melantek diri sendiri untuk menjadi duta pengkalan balak tanpa sebarang bayaran yang dikenakan:

video

datanglah ke Pantai Pengkalan Balak

Thursday, May 7, 2009

melepak2 bersama si dara2 wak salamz

nih aderlah daya kelepakan kitorang the sistas..mmg bergosip2 all the nyte (memberi laluan kpd ayahanda dan bonda berdua di umah) sambil mkn the NANs and the TANDOries..
update stories:
Farhana: gosips2 ttg bdk sek n hal2 yg belaku dlm umah tangge
Fakhrina: ade skendel baru n die sudah malu2 untuk mengakui yg sebenarnye atinya di lamun cha ya nun ta alip
Fatinah: masih berkire2 untuk mncari henpon baru yg murah bg menggantikan henpon nyer yg rusak dan henpon beribu2 hinggit yg masuk dlm lubang tandas..
Fatimah: masih sebuk dgn aktiviti2 habis spm nyer iaitu mnjahit bj kurung aku dan sedang berkire2 untuk melanjutkan pelajaran ke mane2 yg die suke..
Faizah Faiqah: Si kecil ini dgn nmpak girang tatkala rumah dipenuhi dgn ahlinya yang mne selame ini mungkin jiwanya kekosongan kerana tiada siape yg dpt memarahinye tak wat homework..haha..

gosiping2 smpai kol 11 lebeyh..asparagus sungguh kenyang mlm itu..akhirnye apabila pulang ke umah, ayah teman mak men game hape ntah kt PC..
babaiii

sy mmg dah lme x update blog..

sy memang dah lame tak update blog dek kerana kekangan mase yang melimpah ruah..
tp hari ini, saya mmg byk mase untuk mengapdate kan diri mengenai hal2 yang berlaku sepangjang ape yg x di update..
sekian terima kaseyh