Pengikut Batu Blok

Tuesday, August 31, 2010

saye tanye...kanda cakap...

* hamek kau..2 post sekali aku buat untuk korang!!terime kasih enchek mahMOOD*

saye tanye:
Abang, kenape abang suke saya???

Kanda cakap:
sebab sayang tambah nasik 2 kali mase first time kite jumpe..

Saya tanye:
Abang, ape yang abang terkejut dan tak sangke dgn saye pas mule-mule kite kawen??

Kanda cakap:
abang tak sangke sayang ade ini (sambil tunjuk kat perut2 berlipat aku)..

saya tanya lagi:
abang, saye nampak lagi gemok ke lagi kurang gemuk pas besalin???

dan kanda pon cakap:
abang tgk sayang lagi gemok.. (sambil meletakkan karipap ke dalam pinggan aku)

saya tanye:
abang sayang saya tak???

kanda tak jawab tapi die mencebikkk..konon-konon tak sayang

dan aku pon lupeeee..

bile dah nak tido...

kanda berbisik:
kalo abang tak sayang, abang dah balik rumah abah dahhh~

kesimpulan:
gemok pon ade org sayang oiiii!!!!hehe

Wednesday, August 25, 2010

kerja dan adam!!

hellooo....holllaaa....

kamu..kamuuu!!

sudah seminggu aku bekerja balik...wahh..eksaited tau!!almaklumlah, dah lame sgt terperuk kt umahhh dan aku kepingin mau hirup udara kerje..ya..ya...aku bukanlah rajin tapi aku mmg rajinn...kuikuikui~

start keje aku anta adam gi nursery...terdesak giler tak dpt carik pengasuh yang rumah org punye..takpelahh..starting ngn nursery dulu..pastu tgk lah keadaan akan datang mcm mane...

sejak ade adam dan kerje nih, fuh...kehidupan aku sangat aktip...sangattt okeyhhh..

bangun pagi2..dulu aku boleh bangon kol 7 pg...skang kene bangun kol 630 pagi..hahaha...setengah jam awal jer kotttt....bangun susukan adam dulu...siapkan die baru lah aku besiapppp...kali nih, aku ngn kanda kuar keje sekali...sbb die pon nak gi anta adam jugeekk....so, die kne lah ikut jadual aku!!

dan aku pon bekerje....

pung panng pung pannggggg...*bunyik kerje*

balik, aku tak terus amek adam...aku balik umah dulu..masak-masak untuk buke...kalo aku masak mase adam ade, makenye masakan aku terganggu...hahahhaha..bukanlah terganggu dari segi rasenye, terganggu maknenye takleh fokussss!!!!dari setengah jam masak boleh jadi satu jam setengahh!!sbb sket2 nak kene tgk die..so, baiklah aku balik masak dulu...pastu kemas sket2 tak bg saket mate jerr...mandi dgn bergaye, barulah aku boleh amek Adam dgn selesenyer!!

dah amek adaamm, baru boleh main-main...sambil tgk tv...pok pok adam tido....maghrib buka pastuh takkan aku nk tido maghrib kan..mase bujang dulu aku tido mmg x kire waktu...maghrib pon sebattt!!so, tgk lah tv sampai malammmmm..malam kol 11 jer, aku dah nak kene barangkat masuk bilik,,,sudah ngantokk..adam pon dah ngntookk...mari kite tido adamm!!

mcm tuh la kehidupan aktip aku...kalo korang bace mcm biase je kan..ape yg aktipnye!!...


tp bg aku aku rs aktip sbb aku dah takleh tido pettaaaangggg!!!!
hahahaha!

Tuesday, August 10, 2010

puase sudahhh!!

ini kali kedue berfasting dengan mr kanda...

first time taun lepas, dok jauhhhhh..aku kt terendak, kanda kat kota tinggi...balik wiken je...dan last puase aku tak penah langsong masak sahur...

okeyh..ini kali kedua sudah duduk sekali dengan kanda...almaknenyer aku lah kan yang nak kene masak sahur..takkan adam pulaaakkk...tapi small the matter lah...aku kt umah muar pon, kalau mak aku takde, aku kne bangun masak jugak..mase zaman uni dulu pon, bile turn aku kene masak, aku bangun jer masak..(tapi tuh tak bermakna aku masak sedap ...goreng2 jer.hahah)...siap masak, terus tido balik...oh yaa...sbb aku bile dah besar,tak gemar bersahur..minum air kosong sudahhhh!!!

cerite terawekh pulakkk...
oleh kerana bapak aku pak imam, jadi dengan wajibnye die mmg wajib kan kami adek beradek gi terawekh..hahaha...tak boleh lupe aku mase kecik2, name je gi surau, tapi kitorang buat terawekh mase tahiyat akhir je....hahahhaha..mengaburi mate mak aku...nnti die repot kat bapak aku susah wooo....
lame-0lame bile dah besar rase syiok pulak gi masjid atau surau terawekh beramai-ramai..walaupon boleh jer semayang sorang-sorang, tapi aku rase tak feel sbb takde selawat2 yang dialunkan mase terawekh tuh...bile dahbesar dah pandai drive, sanggup pusing satu muar carik masjid yang best, yang aktif dan yang meriahhhh....mengade kan...nak beribadat pon memilihh...

hahahah...hermm..sudah lahhh,,,banyak pulak songeh aku nak cerite panjang2 di pertama puase nih...upsss..aku bukannye dapat poser pon ari nih...nifas aku blom abis...harap2 cepat la abis...x yah nak ganti banyak-banyakkkk....

okeylah u olls...

selamat berpuasa dan selamat menyambut ramadhannnn,,,
semoge segala ibadah taun nih diterime dan dipertingkatkan *cakap untuk diri sendiri*
gi pasar ramadhan jangat tak hengat dunia beli makan...kang tak abis membazer amalan syaitannnn!!(walaupon syaitan tgh kene jailll) *cakap utk diri sendiri lagi*
hahahha...

Saturday, August 7, 2010

video ngok ngek aku!!

takde keje...aku rakam lah vidoe mummy gedix Adamm tuh!!!
tgk sambil bertafakur okeyh!!


video

sekian terima kaseyh!

ngade-ngade..

*taip dengan cepat sebelom Adam menangis


aku kan pagi tadi ngande-ngade merajuk dengan kanda...sbb ape mmg malu nak cerite sbb kalo aku cerite mesti korang cakap aku mengade-ngade...memang ngade-ngade ponn...

ok..pastuh kanda pon pujuk punye lah pujukkk..

pastuh ade lah ayat sms aku bunyi camni:

Saya rindu nak mcm dulu...saya rindu nak balik ke zaman berchenta dulu..

then my kanda reply :

dulu kita berkawan, sekarang kita bercinta...betol tak??

ayyyyoooo....
kau hengat tak touching ke....

lately kalo ade ape2 kan kanda rajen pulak nak pujuk aku...meaning pujuk dengan ayat2 yang wat aku rase berpikir dan mendalam gler maknenyer!!

sampai aku pon tak jadi nak merajuk lame-lame
(well..actually aku ssh jugak nak merajuk lame)




dah...dahhh....malam nih mau ketemu kanda!!
mau cium ketiak die!!hahaha

kangan bangatt sihhh...

baru seminggu je pon!!

hhuhu

Tuesday, August 3, 2010

oi SYED dan PIDOTT!!


mereka sudah kawen...fewwiitttt...
finally syed menjadi pilihan ati pidot...semoge mereke kekal bahagia hingge akhir hayat....hanye maut yang memisahkan mereka...cewaaahhh!!ayat drama siott!!

okeyh2..mari kite bercerite...

aku datang ngan kanda ari ahad (satu haribulan lapan due ribu sepuloh)..
mereka nikah malam sebelom tuh tapi aku tak boleh datang sbb kanda tak sampai muo lagi dan sure mak and kanda tak bagi punye pegi sbb malam kan..huhu..kalo aku bujang ataupon kalo adam blom lahir, dah menepek dah aku kat umah pidah time nikah..huhu..takpelah, aku hanye doa dari jauh semoge semuanye berjalan lancar!!

aku sampai pukul 11..semangat pagi2 aku bangun soh kanda mandi awal2..mandikan adam siap2 pastuh die trus tido..adooii..tepakse aku tinggalkan adam demi kesejahteraan bersama!!*mak tak bagi oii*

aku pegi saing sue die sampai umah aku dulu then we go together gather...sampai2 umah pidot nih, aku soh kanda tunggu kat bawah *sian kanda oi..lame tunggu aku bergosips*
waaa...seronoknye jumpe mereke..org petame jumpe si kerms a.k.a. kemot merangkan bridemaid pidot nih...satu pujian membukit harus dikalung kpd kemot sbb beliau sangat berdedikasi...dulu kalo tau die berbakat seperti itu, mmg aku lantik kau jadi pengapit aku kerms!!

mase aku sampai awang rileks x mandi lagi...edong tgh mandi...hahaha,...slumber badak lambat derang siap..akau bedebar takut penganten dah sampai...eh..tapi pidah pon x abis make up lagi...xkan lah penganten laki nak sampai kan!!!ok2..xper..rileks saja!!

then, bile semua dah siap..ape lg!!hamek gambar lah..hah..sebelom tuh aku dah berseronok bangattt jumpe gf gedix mcm yam tinggi ngn hubby, lilipot n hubby, semot, payad, iken cheng, uyong mak daten, suzen ngn jali, kembarism taya n dila, sue,awang, edong, dan ramai lagi lah...tak daye aku nak sebuttttt!!!

seronok bile jumpe mereke..mane x seronok oiii..aku dah lame berkurung dlm umah..jumpe mereke plak..adoii...sakan bergelak gumbireee....amek gambo bagai..xder penganten pon xper..janji posing abisssss....

at las, pukol 12 lebih kompang dibunyikan...aku baru siap makan..kerms panggil aku!!"MOk!!penganten nak sampai!!cepat!!!"
mesti korang tertanye2 knape kerms panggil aku!!hahah..tugas baru aku di keje kawen kawan2 ialah ketua juru tol depan pelamen...wahh...i love this job!!
sekelip mate pantun 2 rakaat aku cipta..hahahha..
dapat la sampul sekeping...aku x tgk pon dalam die ade berape..sampai skang aku x tgk lg...rase2 mcm doposen je kott!!

aku pon sempat juge menepong tawar..saje nak abiskan mase disituh,..then bile penganten turn makan beradab, kitorang pot pet lah mcm biase...tgh pot pet, kanda call...die tanye, lupe anak ke??adoiii...die ajak balik lah oiii!!!\

terpisat-pisat aku bergegas turun bawah...sampai lupe nak jumpe penganten nak balik...lupe nak salam kerok...adoii...sedihh sbb x dpt lame2 kt kawen ko pidotttt...

anyway, selamat berbahagie kau ngn syed!!

bes tak oi kawen???
hahahahha...

*hanye jauhari mengenal manikam*