Pengikut Batu Blok

Tuesday, August 3, 2010

oi SYED dan PIDOTT!!


mereka sudah kawen...fewwiitttt...
finally syed menjadi pilihan ati pidot...semoge mereke kekal bahagia hingge akhir hayat....hanye maut yang memisahkan mereka...cewaaahhh!!ayat drama siott!!

okeyh2..mari kite bercerite...

aku datang ngan kanda ari ahad (satu haribulan lapan due ribu sepuloh)..
mereka nikah malam sebelom tuh tapi aku tak boleh datang sbb kanda tak sampai muo lagi dan sure mak and kanda tak bagi punye pegi sbb malam kan..huhu..kalo aku bujang ataupon kalo adam blom lahir, dah menepek dah aku kat umah pidah time nikah..huhu..takpelah, aku hanye doa dari jauh semoge semuanye berjalan lancar!!

aku sampai pukul 11..semangat pagi2 aku bangun soh kanda mandi awal2..mandikan adam siap2 pastuh die trus tido..adooii..tepakse aku tinggalkan adam demi kesejahteraan bersama!!*mak tak bagi oii*

aku pegi saing sue die sampai umah aku dulu then we go together gather...sampai2 umah pidot nih, aku soh kanda tunggu kat bawah *sian kanda oi..lame tunggu aku bergosips*
waaa...seronoknye jumpe mereke..org petame jumpe si kerms a.k.a. kemot merangkan bridemaid pidot nih...satu pujian membukit harus dikalung kpd kemot sbb beliau sangat berdedikasi...dulu kalo tau die berbakat seperti itu, mmg aku lantik kau jadi pengapit aku kerms!!

mase aku sampai awang rileks x mandi lagi...edong tgh mandi...hahaha,...slumber badak lambat derang siap..akau bedebar takut penganten dah sampai...eh..tapi pidah pon x abis make up lagi...xkan lah penganten laki nak sampai kan!!!ok2..xper..rileks saja!!

then, bile semua dah siap..ape lg!!hamek gambar lah..hah..sebelom tuh aku dah berseronok bangattt jumpe gf gedix mcm yam tinggi ngn hubby, lilipot n hubby, semot, payad, iken cheng, uyong mak daten, suzen ngn jali, kembarism taya n dila, sue,awang, edong, dan ramai lagi lah...tak daye aku nak sebuttttt!!!

seronok bile jumpe mereke..mane x seronok oiii..aku dah lame berkurung dlm umah..jumpe mereke plak..adoii...sakan bergelak gumbireee....amek gambo bagai..xder penganten pon xper..janji posing abisssss....

at las, pukol 12 lebih kompang dibunyikan...aku baru siap makan..kerms panggil aku!!"MOk!!penganten nak sampai!!cepat!!!"
mesti korang tertanye2 knape kerms panggil aku!!hahah..tugas baru aku di keje kawen kawan2 ialah ketua juru tol depan pelamen...wahh...i love this job!!
sekelip mate pantun 2 rakaat aku cipta..hahahha..
dapat la sampul sekeping...aku x tgk pon dalam die ade berape..sampai skang aku x tgk lg...rase2 mcm doposen je kott!!

aku pon sempat juge menepong tawar..saje nak abiskan mase disituh,..then bile penganten turn makan beradab, kitorang pot pet lah mcm biase...tgh pot pet, kanda call...die tanye, lupe anak ke??adoiii...die ajak balik lah oiii!!!\

terpisat-pisat aku bergegas turun bawah...sampai lupe nak jumpe penganten nak balik...lupe nak salam kerok...adoii...sedihh sbb x dpt lame2 kt kawen ko pidotttt...

anyway, selamat berbahagie kau ngn syed!!

bes tak oi kawen???
hahahahha...

*hanye jauhari mengenal manikam*

1 comment:

Khumaera Ismail said...

waaa~ sedih tak dpt gi...