Pengikut Batu Blok

Tuesday, November 16, 2010

Tolgate Girl


Aku rase aku dah menyintai jawatan terbaru aku iaitu Tolgate Girl
atau budak tol..kecik-kecik dulu terase jugak lah nak jadi Tol Gate Girl kat PLUS..sbb jawatan tuh mcm mendedahkan kite dgn org ramai...mane tau kan jumpe jodoh dgn anak Dato, takpon anak sultan yang lalu kat tol yang aku jage tuh kan, waahh...tak kaye ke aku nanti??????
(dulu kecik-kecik aku mmg banyak cite-cite...so, takyah nak pelik!!)

tapi kan, oleh kerane mase sekolah bijak sangat, tepakse lah mempertimbangkan angan2 monyet aku tuh!!


tapi kan, jadi tol orang kawen kan, menarik jugak kan...
kalau tak silap aku lah kan, adat tol nih ade kat JOHOR je kot!!

aku penah dengah lah complain kawan2 aku dari negeri lain yang ceritekan pengalaman diorang, adat tol tuh menyusahkan pihak laki..sampai pengantin laki rase fed up sampai nak patah balik...

hey...hey...
sebenarnye kan, adat atau budaye tol nih, bukanlah tujuan untuk menyusahkan pihak laki..tapi cume mau bagi kecohh sebelom pengantin laki jumpe pengantin pompuan atas pelamin..yg tukang tol pon, takyah la nak buli lebih2 sampai pengantin laki lengoh diri..

aku nih pulak, tiap kali jadi jurutol, modal aku ialah panton..takde modal dah..ala...pantun 2 kerat je...takde hal lah...tapi kan, aku hengat next time kalo jadi tukang tol, aku taknak panton lagi lah..sbb berdebar gak nak berpanton nih..hehehe..

Aksi mase nak pow pngatin laki:

nih mase wedding zana.zana kawen ngan jali..mase nih, kesian pihak laki sbb sampul tol dah abes...smpai pengapit kuar kan duet dari purse, dapat lah 3 hingget dan kesian, kitorang pon bukaklah jalann...3 hingget tuh, aku bg yang lain..aku tak hamek pon duet tuh..


nih pulak kawen fidah..die kawen ngan syed..ko tengok lah..besemangat aku nak duet tuh...dapat lima posen dari syed..jadiklah kan...timer kaseh syed!!!!


ohh..ini yang the latest..kat kenduri kemar..kemar mmg awal2 dah cop soh aku jadi jurutol die..Aku??pantang diajak!!!.kau tgk lah muke happy semua org dpt duet..kau tgk siket sampul aku kaler ape, sampul kawan2 aku kaler ape??kau tengok siket!!!!
aku lain kan..lainkan....maknenyer aku nih spesel...orang lain dapat singgit, aku dapat sepuloh hinggit kau!!!!!so, gembire aku lain macam siket!!!hehe



jadi, kepade sape-sape yang nak jadikan aku jurutol korang, jangan malu2 nak booked aku..wahhh!!bajet mcm aku make up artis ke, photographer ke, artis ke...hahahahahah~gilerr..

dan aku suke jawatan aku nih!!!!

1 comment:

Khumaera Ismail said...

gahahaha~ leh la aku cop ko jd tolgate gurl aku.. ;)