Pengikut Batu Blok

Wednesday, November 9, 2011

Bukan hatiku yang berdarah tapi.. (final episode)

Lepas balik dari hosital aku mmg rest je.. Rest aku ialah membaringkan diri jeee.. Mmg aku rase sangat lemah sebab darah banyak dah keluar dan aku bersyukur sebab tak sampai kene tahan wad..


Mase aku rehat tuh, aku muhasabah diri Aku balik.. Aku flashback ape yg aku
Dh buat sampai terjadinye akan hal ini..


1. Malam sebelum aku mendarahkan diri, aku ade bersame dgn kanda.. Pepaham jelah eh


2. Siangnye ade hari graduasi kat maktab.. And aku incharge bahagoan gerai.. Mase sesi keberaihan tuh aku tak perasan budak ade decorate gerai atas bumbung.. Jadi bile semua budak dah balik baru aku perasan deco derang yg tak cabut lagi.. Aku boleh terlompat- lompat nak capai menatang tuh..


3. Balik dari maktab, aku singgah kedai beli barang dapur.. Itu pon aku dah cut2 barang sbb aku taknak angkat barang berat.. Tapi plastik tuh menjadi berat jugakk.. So, sampai umah aku mengangkut 2 plastik berat naik tangge tingkat 3

4. Haa.. Ini kelako sekali.. Sebelum bleeding, aku ade terbangun sekali nak terblack eyed pees.. Tapi aku jalan, masuk toilet sambil tutup mate sbb sayangkan perasaan ngantok tuh.. Taknak perasaan ngantok tuh ilang.. Dengan tak bukak lampu dan tutup mate, aku boleh tersalah parking bhontuutss aku dan terhentaklah bhuntuuts aku kat frame mangkuk jamban tuh..

Dan akhirnye keluar juge darahh itu yg macam paip pade hari petame.. Dan pade hari kedue dan ketige die kuar macam darah period yg dh nak berenti..siket-sikett..


Bile dah terjadi hal2 mcm nih, buat aku tersedar balik yang selame ini aku tak berjage- jage.. Aku bertindak seolah2 aku tak pregnant.. Aku menjadi lupe diri.. Jauh dalam sudut hati aku, aku pompuan yang kuat lagi gagah perkase.. Namun bile aku tak berjage jage macam nilah jadinye..

Mase pregnant kan adam dulu, aku tau aku kuat dan gagah tapi aku masih lagi berjage- jage.. Aku tak menjadi lupe diri..tuh yang sepanjang pregnant adam tak terjadinye hal- hal yang mencemaskan seperti ini..


Jadi bile dah terjadi nye kejadian ini, aku dah sedar yang aku tengah pregnant dan aku kene berjage- jaga.. Aku sayangkan kandungan nih dan aku taknak kehilangan die..


Mok, sile jangan lupe diri okeyh!!

P/s: aku dah tau dah jantina baby aku nih.. Girlfrenss, sile teke!!! Yang dah tau, diam diam sudaaa..


Okeyh babaiii..

5 comments:

Nur'alin said...

Hahahahahaha.... farhana...farhana... apapun dik, tak kisah l;er anak kedua ke, tiga ke, empat ke, kena juga jaga2 ye. moga u and ur unborn baby gril (eh, mcm tau2 lak) selamat dan sihat ...

。+゚o。. Puan Dot . 。o+゚。 said...

kodah..kodah..kodah!!!! nak kodahhhh!!!

Sue.Mr.Faris said...

jg diri tau mok !

Farah Z. M. said...

Is it a girl????

Farah Z. M. said...
This comment has been removed by the author.