Pengikut Batu Blok

Monday, March 21, 2011

Teater Lat the Muzikal

Hai semuaaaaaa!!!!

Selamat kembali ke sekolahhhhhh...yeayyy!!saya sudah kembali berkerja sebagai pendidik setelah meninggalkan alam persekolahan selama seminggu...yer...seminggu dua hari, termasuk cuti yang dipohon untuk ke sirap bandung..


oh...saya mau bercerita..cerite apa????

cerite saya pergi melihat dan menontot teater Lat...

Lat???sape lat??????

Latlalilatlai li tamploi!!!

teringat mase kecik2 main lat talilat!!

Lat tuh lah..lat yang jadik kartunis tuh...tau????tak tau????

Saya pon tak penah tau dan kenal lat nih...tapi sekang die dah Dato...saya ade gak lah terpandang-pandang katun die kat tv tuh...tapi pandang sepi jer....hihi...


telah ditakdirkan oleh Yang Maha Esa, saya tertengok teater itu...

Berikut adalah bebarapa fakta menarik yang berlaku disebalik kejadian saya menonton teater itu...

  • tengahari mase kawan saya Eda ajak saya tonton teater itu, saya rase macam saya tak boleh pegi sebab saya pikir sape nak jage Adam....so, dalam nak, saya kate tak nak!
  • Kemar call saya pada pukul 5.30 dan mengajak saya menonton teater sebab ade tiket lebih...die kate pukol 6.30 nak amik kat rumah mak saya padahal pukul 5.30 itu saya dalam perjalanan ke LCCT mengambil sepupu dari Singapore.Kemar punye nak pujuk saya, dia cuba mengimbau keadaan saya yang berada di Mersing yang terletak di hujung alam itu.
  • sampai rumah pukul 7 dari LCCT, dengan tak make up, saya dengan pakai baju selekeyh, bergeraklah kami 4 orang menuju ke Istana Budaya
  • macam biase saya berpot pet dengan rakan-rakan yang dah lama tak jumpe sepanjang perjalanan...cakap sambil gelak-gelak ditambah dengan gosip sok seh sok seh!
  • Oh, untuk pengetahuan, saya baru pertama kali tonton teater.
  • Saya duduk Saf yang ke due dari pentas..sangat dekat!
  • Teruje giler tengok orang terkinje-kinje menari sambil menyanyi dan memek muke yang over sekali...
  • Teringin nak jadik pelakon teater..watak jual cendol pon jadilah!!hahahaha~
  • Sempat melaungkan ayat yang berbunyi "AWIEEEEEEE....i lappppp u!!!!!!"....kemudian awie pon membalas, i lap u too sambil melambai-lambai tangan kat saya~fine..itu tipu!!!
  • baru ku tau teater ade rehat selama 20 minit dan ade jual sandwich dan snek2 yang lain dan saya beli sandwich itu dan saya makan sandwich sambil berdiri...style party orang kaya!!
  • mase sepanjang teater tuh, saya batuk-batuk kuat hingga menganggu ketentaraman orang lain...malah sewaktu babak touching-touching, sedang penonton mengfeel, tibe2 mereke diganggu oleh batuk saya...
  • Suare Atilia sangat sedap, lunak dan merdu...patutlah die jadi penyanyi dan saya jadi cikgu....
  • saya suke quote ini: DWYL LWYD yang bermaksud (Do What You Love dan Love What You Do)..kene bagitau anak murid nih..pengajaran yang digarap dalam teater..
  • abis teater hampir pukul 12 malam, balik terus singgah makan dekat Nasi Ulam Bangi makan bubur berlauk bersama Eda dan Kemar..Awang terus balik tido..makan sambil pot pet lagi....
  • pukul 1 lebih saya sampai rumah, Adam tibe-tibe demam..die tak nak tido...die main-main dan saya terus tido..

Begitulah alkisahnyaaaa...Nahhh...saksikanlah pula gambar yang tak seberapa di bawah!!


si baju ungu yang tak akan down bile bergambar dengan si baju kotak ijau itu


Syafidatul Azua, Akhmar Safaruan dan Farhana Abdul Salam
Siapa sangka, si baju ijau itu sanggup duduk atak lantai lobi Istana Budaya dengan tak hiraukan keadaan sekeliling yang ramai orang!


itu saja cerita saya...


Saya pergi dulu...


Asslamualaikum!

Hari ini saya sangat sopan santun

4 comments:

wawaneverblog said...

wah, perlu ke nak letak nama penuh aku kat caption gambar, kau letak nama aku dlm blog awang?nnt reader confuse... aku yang bajet glamor

Mrs. Amad said...

salam perkenalan..

waahhh..cekgu sudah nonton ye..z sabarnye nk tgu esok..

*LAT 'kawan' saya mase di spital, mase sy kimo..

Shah said...

Bandung, Indonesia ke? Kongsi2 kan di blog jugak. Kepingin ke bandung juga. InsyaAllah :)

Mohd "Yob" Aidil Jamaludin said...

Part Lat peluk Jalil Hamid.. speechless kan?
Hell of an experience being there! Ingat lagi merchandise yg dijual di IB tempohari? Kenang2an tuh.

Salam perkenalan.. from another Lat fan!
http://kutubkhanahku.blogspot.com/2011/07/koleksi-lat-muzikal.html
Jemput singgah!