Pengikut Batu Blok

Wednesday, September 8, 2010

cepat-cepat update!!

hollahoii...banyak mau diupdate!!
tak de mase...aku selalu lah reke karangan untuk post kat blok nih half-half..kesudahannye??hampeh..terbengkalai begitu sahaja...bile idea datang mencurah-curah, Adam nangis mintak susu...

okeyhh..banyak giler guwe mau cherite..banyak mende yang terjadi lately!!
oohh...yer....sy sudah berada dirumah muo untuk beraye dan intenet sangat laju ala-ala F1..so ape lagi???mari kite upload gambo banyak-banyak di blok!!

pertame mari kite lihat aksi si busuk yang wangi oh encik Adam!!



ohh...ari nih (9 sept 10= ari jadi aku yg ke 15..*macamlah korang tak tau umor aku kan...*) adam genap 2 bulan...selamat ari jadi adam yg ke 2 bulan!!si montel yang busuk tapi wangi nih dah mencapai berat sebanyak 5.15 kg..korang bayang tak bayanglah kan betape berat die nih aku nak angkut naik turun tangge tiap-tiap ari...takpe oii..latihan menguruskan badan...ngeh3~tengok jelah gambo die yg bulat tanpe seurat benang nih..

Adam suke mandi..sebab die tak nangis pon...rase nak mandi lame2 je ngan die...tp berat woo satu tangan (oh bukan tangan tapi lengan!!) aku nak menampong die..tahan jelahh..so, kepada bakal2 ibu..u olss kene kuat dan hebat bile dah ade anak...sbb anak bukan makin mengecik..tapi makin memberat!!
basuh die punye poo poo cabaran besar bagi aku...mase basuh saspen takut die terpancut..memang kene wash2 dengan sepantas kilattt tapi bersihh..fuhh!!dah banyak kali aku kene pancut ngan die mase awal2 dulu...maklumlah, i masih mude remaje sudah jadik ibu!!

adam rileks lagi main dalam air...nasib kau kecik lagi nakk...kalau kau dah besar sket, mesti kau duduk dlm air main tepok-tepok air..pastu dalam bath tab kau nih mesti penuh dengan itik-itik yang terapong tuh..wahhh..chomelllnye kau!!!*jgn geli aku puji anak sendiri*hahaha

hehe...kau orang tgk leh betape aku mmg dah cekap dah bungkus anak aku nih...setakat bungkus bukanlah susah mane pon...under my finger kaki lahh!!

okeyh..part nih mencabar..sbb aku kallo nak lumurkan loisyen ngan ubat sapu die, slow gaban lah..mule-mule letak, die tak nangis...tp agaknye lame sangat sampai die borink, start lah wat muke gembeng die, menangis...time nih tepakse meng"up" kan ketangkasan...

terkial-kial pakai kan lampin pakai buang nih!!hahaha...hampon kan mak kau nakk!!!

lahh...nih kenape pulak?????
ari tuh adam ade terkene batuk berkahak...kesian adam...die batuk bukan batuk-batuk manje..die dah batuk ala-ala orang dewase yang siap kuar-kuar suare okeyh..siap berbunyi kahak lagi..kesian die..aku anta adam mengurut pakai bidan kampong..bidan tuh cakap die terminum air mentuban..huh..logik-logik!!sampai ke kluang nun aku cari specialist kanak-kanak..doc ckp kene jangkitan kuman kat paru-paru!! doctor bagi antibiotik dengan ubat kahak, nampak berkurang..dan semalam follow up ngn doctor tuh, adam dah sehatt!!! hoyeyay!!!

adam dah minum susu!!

MERDEKAAAAA!!!!!
*kata adam di dalam hatinya!!*

"haishh..boring lahh..nak buat ape lah nih??mak aku malas nak layan aku...ermmm..nak study, aku blom reti lagi..nak bace quran, aku belom kenel urup lagi...nak tgk tv, aku tak paham org tv cakap ape..nak menyanyi, aku blom kenal artis lagi..haihhh...cepatlah aku besar!!"


best tau cium adam nih..nak-nak bile pagi-pagi mase bangun tido...wahh...detik tuh lah die menjadi si busuk yang wangi!! bau baby yg ambi pior...xder bau-bau bedak lotion bagai!! rase sayang nak mandikan die..nanti bau busuk masam yang wangi itu ilang!!

adam try untuk senyum..die dah respon bile aku memain dgn die..oh indahnya donia!!

oh oh adam montel anak mak nih..jelir jelir lidah malu pulak kau nih..kau kalo dah ketawe kekek-kekek mesti syiok kan??boleh aku ketawe kekek-kekek same same tgk cerite mr bean sambil mengangkangkan kaki...hahahahaah~

eh..amboi-amboi!jelir lidah pulakk..biase die betok betok!! cubit kangg!!!

nih adam tgk tv..die bukan paham ape-ape pon..act depan kamere jer!

fine~adam dah nagis!!!mari kite jenjalan gi pantai!!

jap-jap!!
biar aku memain dulu sebelom pegang adam!!hahaha!

okeyh..abaikan perut belakaang yg berlipat besar tuh..adam tgh menghirup udara yang segar!!
oksigen-oksigen!!!

mari kite posing-posing sket adamm..
.chekekkk chekekkk *bunyi kamere*

posing lagi!!


nah...sebelom balik, ambik gambo ngan kanda!!
oh, kami keluarga bahagia!!!
keluarga bahagia!!
keluarga bahgiaaaaaaaa aaa aaaaa
* 3 ayat yang last tuh bace ikut rentak lagu nasyid KELUARGA BAHGIA-saujana*
hahaha~
tataaa..titiii...tutuuuuuu..

4 comments:

Noryanti said...

wah dah 2 bulan dah adam..;) cepatlah anak aku besar sket..best sket nak agah2 ade respon..;) anak aku pun suka mandi..diam je kalau org mandikan..;)

F A R H A N A said...

ermm..baby suke mandi sbb die teringat kejadian die mase dlm perut...dikelilingi oleyh air...mak aku ckp lah...hehe!

hida.hadi said...

wowwww-!!sexy nye adammm :D

F A R H A N A said...

auww hida!!u jgn terkipat pulak..