Pengikut Batu Blok

Sunday, May 23, 2010

post yang sangat cepat

Ini Aku..hahaha..macam korang tak kenal!!!



aku sedang membuat assignment individu untuk kursus induksi..jadi, sambil menyambil aku kene menyempatkan diri untuk memblogging untuk mengelakkan keboringan...huwwaaaaa....






Dah lame rasenye aku tak update pasal pregnancy yang dah masuk ke 34 minggu..Lagi 6 minggu weyh, anak nih kene dikeluarkan..Nerveous???tak yah cakap lah..memang belum nerveous lagi..maybe bile tgh tunggu hari, mungkin mase tuh aku nerveous..Biaselah, aku dalam ape jua keadaan pon, mesti nervous last minute..malas nak pikir weyhh..




Dah 8 bulan lebih nih, banyak jugak perubahan yang aku alami...perut aku dah keras sampai atas...dulu aku rase macam part kat bawah perut je yang keras,,..Nih tak,..dari atas perut, sampai ke bawah perut sumer pon keras...Dah beso sangat anak aku nih...Ke sebab aku makan banyak mase kursus (6 kali sehari full takde yang miss pon) then, kebesaran baby secare mendadak telah berlaku....




Aku masih jalan laju...Alhamdulillah untuk kandungan yang pertama (macam ade ati nak anak banyak-banyak kan), aku cergas sket lah bile part buat keje..Meaning aku jalan sangat laju mengalahkan orang yang tak mengandung...Yerrr...aku tau ia membahayekan nyawe aku ngn baby takut baby terkluar sebelum tibe masenye (mintak jauh lah weyhhh!!!)..aku rase untuk first time nih, aku masih hyperactive..mintak-mintak lah untuk anak-anak seterusnya aku masih macam nih dan tak kelihatan lemahh...Mase kursus nih, ade sorang lagi perserta kursus yang kandungan die sebaye ngan aku...mule lah peserta lain membandingkan aku dengan die..Perut die nampak lagi besar, die pon macam dah tak larat..Aku????sebab perut aku tak besar macam die lah aku boleh cergas...tapi orang tak tau, aku bile balik rumah, aku tido terus...lepak katak untuk membina tenaga!!layu tak terhingga weyhh!!sampai ade satu akak nih tanye aku.."Fana ade amik supplemen ape2 ke??" "Ehh..saya makan obimin je..nih pon dah seminggu tak makan sebab obimin tertinggal dalam handbag malas nak kuarkan" *mati aku kalau Kanda aku tau!!!*


Lagi....


Sekarang aku baru rase kekerapan untuk membuang air kecil sangat lah tinggi tak terkate..Nih teori aku..Maafkan aku kalau salah!!


Ermm..semakin baby nih besar, die akan menekan atau menghimpit pundi kencing aku..Same lah macam kite kalau tekan perut bawah, kite akan rase macam nak terkencheng..tapi, himpitannnye yang terlalu kuat, aku mesti tak sabar nak masuk toilet..kadang-kadang penat weyh nak gi toilet selalu....


Kadang-kadang plak aku rase, baby nih menggeletek-geletek pundi kencing aku..tengah duduk-duduk, tibe-tibe jer terasa geli-geli pundi kencing aku..tapi tak nak tekencheng sangat pon...ko bayangkan ade orang geletek organ dalam, then kau rase geli-geli tak boleh nak garu...huhu..Orang cakap, kalau kite rase macam tuh, mungkin rambut anak kite lebat...komfem ikut ayah die sebab rambut aku nipis selembut sehalus sutera *ayat yang sungguh metafora*
pastuh kan, bile aku sembahyang, mase duduk antare 2 sujud tuh, urat rase stretch gile..rase macam tekanan yang hebat diantara urat-urat..mungkin sebab...ntah..aku pon tatauu..tp tuh la effectnye yang aku rasekan sekarang...

nih aku..yer...korang kenal..tp the latest one!!!!

nota kaki: oh yer...sebelum induksi, aku dah scan baby 4D...dah tau dah jantina kodah atau sood!!

SUPRISE!!!!

*nak bagi name ape lah kat anak aku!!*

3 comments:

Farah Z. M. said...

wah wahhhhh!!!!!!excited nye aku.... apa jantina baby kau.... ckp la mok!! heheheheheeeeeeeeeee! nape da boleh tau? lemak kau makin kurang ke? heh.

aziahzuber ialah name saye. said...

teori kau tu mmg btol. makin besar kandungan lg kerap la ko rse nk terkencing 24/7. harap bersabar ye.

laki ke pompuan wehh?? aku tak pernah jmpe kau lg sejak kau mengandung! :P

fakhrina said...

hahaha.. iqah da tau.. syutt!! kodah ker.. sood kerr... lu pikir r sendiri!!! hehehe -iqah-