Pengikut Batu Blok

Sunday, September 11, 2011

Ini Kisah Adam



OK kali ini aku memang akan cerite pasal Adam je...sebab ape...sebab Adam anak aku.. aku mak adam... kaitan antara kami ialah kami anak beranak..ok paham????


9 hb arituh genap usia adam setaun 2 bulan...Semakin Adam besar, aku semakin rase kehadiran Adam dalam hidup aku memberi impak yang sangat besar.. Dulu impaknye takdelah sebesar ini.. Kenape aku rase die semakin memberi impak?? sebab keletah die memang buat aku terhibur... Die lah hiburan aku..selain bapak die yang juge memberi "hiburan" buat aku... hahaha


Bile aku main dengan Adam, aku dapat rasekan yang aku pon budak kecik macam Adam...hahaha... Aku telah tidak mematangkan diri aku untuk selami dunia Adam... Bile kite berperasaan budak kecik, kite menjadi budak kecik walau hakikatnye sais fizikal memang lah langsung budak tak kecik!! bile jadi budak kecik, aku memang lupe dah lah segale masalah dunia seperti bulan ini, aku belum bayar duit bil lektrik lagi dan juge belom bayar bil astro yang setakat 50 hingget tuh..hahaha

Dulu aku memang rase agak kepenatan bile jage Adam... Tapi sekarang aku dah boleh adjust nak handle die macam mana... sekarang pon die dah boleh jalan...memang lagi kurang penat sebab kurang dah nak dokong2 die...


Tapi aku tetap amek die dari nursery lambat sebab memntingkan kerehatan aku yang secukupnye...dalam pukul 5 lebih sampai 6 lebih aku memang dah tak sabar dah nak jumpe Adam...


Secare ringkasnye, Adam :

  1. Pandai jalan dan berlari sambil bontotnyer tertinggal...terkedek2 aku tengok die...hehe
  2. suke amek sikat pastuh sikat kat rambut aku... Aku yang berjiwe ganas tibe2 menjadi cair rase touching u!
  3. Suke selak baju aku..pastuh tekapkan bibir die kat perut aku buat bunyi yang menggelikan tuh...dahsyat!
  4. Kalo die amek something yang membahyekan die, kalo kite rentap, die akan menangis sambil cangkung dan tangan ditepuk2 ke lantai... hahaha... kelakar...
  5. Pastuh bagi die buku, die senyap!
  6. Kalo aku bersin, atau nenek die bersin (kitorang memang spesis bersin kuat), nanti die akan ajuk hachhummmmm jugak!! nnti kalau aku buat2 hachumm die pon sibuk nak hachummm jugak!
  7. Die memang nak aku dengan ayah die selalu berada di pandangan die.. Aku penah nyorok kat luar sebab nak jemur baju..tinggalkan die sorang2 dalam rumah... pastuh aku skodeng, die melilau satu rumah cari aku.. Pastu nada menangis die sangat menyedihkan...
  8. Adam setakat nih tak takut dgn org...kenal ke tak kenal ke... tapi kalo die baru bangun tido, ade org lain hamek die, komfem die tak moh!!
  9. Ohh...nih paling penting...Adam adelah seorang budak kecik yang kuaatttt makann....kau bagi jer die ape2 die pasti akan makan... walau die dah kenyang ke, die pasti menyambar makanan yang dihulurkan... kalau die lapar lagi lah kan..tak yah pk ape.. kalau die dah sumbat macam2 kueh raye, atau pon ape2 lah, kalau aku rase terlalu banyak, aku yang akan bentikan die...soh perut die rehatt...kalo tak perot die mengerasss..
  10. Bile dah makan banyak, pastuh terbeyraqs die pastilah banyak jugak... yang membesihkannye sape lagi??/ haku jugaakkk.... tpi kalau kadang2 aku tak larat, ayah die lah yang jadi mangsa,...hehe... thanks abang!
Dah 10 point pasal Adam... dan sekarang mari kite saksikan keletahnye pulakkk!!













Ahahaha... jangan muntah ok tengok gambo Adam...kalau nak muntah telan balik muntah tuh... Yarkkssss!~


ok bye,, terime kasih!

4 comments:

。+゚o。. Puan Dot . 。o+゚。 said...

aku suka part ko yg menyorok..
aku ni..tgk akid senyum pon dah boleh sejuk hati =)

Nur'alin said...

kan... kalau bukan kita nak cakap pasal anak sape lagi... part sidai baju sambil tinjau anak tu biasa juga dilakukan... kesian kan tengok dia macam anak kehilangan ibu hehehe

Sue.Mr.Faris said...

comel sgt!

Farah Z. M. said...

ishhh, rajin2 kan la diri kau utk update post mcm gini ye!